Dutch Design Week

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

Negen dagen lang is Eindhoven het podium voor meer dan achttienhonderd designers en meer dan driehonderd evenementen tijdens de elfde editie van de Dutch Design Week (DDW). Interessante mode highlight is de zesde editie van Modebelofte, waar het modetalent van morgen wordt gepresenteerd. Curator Carlo Wijnands heeft ook nu weer een mooie selectie gemaakt van twintig eindexamenstudenten van Nederlandse en Vlaamse academies.

De Graduation Show 2012 van de Design Academy Eindhoven is zoals altijd zeer inspirerend met het werk van 139 afgestudeerden. Noortje de Keijzer viel op met ‘My Knitted Boyfriend’ waarvan alleen de naam al de mondhoeken laat optrekken, Jody Kocken – ook blogger voor Modefabriek – kwam met de oplossing voor iedereen die allergisch is voor parfum met ‘Perfume Tools’ . Mickael Boulay, tevens winnaar van de BRAINS award 2012, zorgt er met zijn project ‘Transitions’ voor dat mensen met een (hand-) handicap stap voor stap weer met mes en vork kunnen eten.

Loop vooral nog de designroute door de stad waarbij je heerlijk kunt lunchen bij De Smalle Haven of bij Eat & Drink Design en laat je per nieuwste Mini Cooper afzetten bij Sectie C, de broeiplaats van jonge designers en collectieven in Eindhoven. Hier staan o.a. De Intuïtiefabriek en het RCA Collective 2012, een groep ontwerpers van de Royal College of Art in Londen.

 

VIEWS