Q&A // MEET ANOTHER LABEL

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

Lotte Lampe (34), Another Label
Functie: Mede-eigenaar

Kun je het label omschrijven voor de mensen die het merk niet kennen?
“Amsterdams, nuchter, Parijse invloeden, vrouwelijke touch en New York coolness.”

Voorliefde mode maken vandaan?
“Het is volledig met de paplepel ingegoten. Ik ben dochter van ouders die een label hadden. Ik zeg altijd ik kan niet anders, ik weet niet beter. Ik zat vroeger kleurkaarten te nieten in plaats van kleurplaten in te kleuren. Ik heb mode altijd al heel leuk gevonden, dus toen ik de keuze moest maken wat ik ging doen was dat vrij makkelijk.”

Wat heb je tot nu toe van de modebusiness geleerd?
“Dat het een heel harde business is. Ik kan ermee omgaan door altijd positief en vrolijk te blijven en alles met het positieve te benaderen. Daarnaast is het heel belangrijk om trouw aan jezelf te blijven en je eigenheid vast te houden.”

Welk gevoel hoop je de drager van Another Label te geven?
“De independent, vrolijke eigenheid. Trots zijn op wie je bent.”

Kledingstuk waard om in te investeren?
“Dat blijft toch wel mooie jassen. Maar ook wel, alles waard om echt in te investeren. Maar ik vind vooral dat alle mooie dingen betaalbaar kunnen zijn.”

Welk item vormt de rode draad door jullie collecties?
“De statement sweaters, die op New York geïnspireerd zijn. Maar ook de prints, die ontwikkelen we allemaal zelf. Daar gaat een groot en lang designproces aan vooraf.”

Welk mode-advies zou je jongere zelf geven?
“Ik zou nooit zeggen dat je naar de Primark moet gaan. Ik zou zeggen probeer een tientje meer uit te geven en heel duur hoeft het zeker niet. Maar ik zou wel een klein beetje bewustzijn met wat je koopt en waar je koopt.”

VIEWS