Meet Julia van Another-Label

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

Julia Kuijs, Another-Label
Product development en sales
STAND: 210/ DISTRICT B

Wat is Another-Label?
De eigenaren van We Are Labels hebben de handen ineen geslagen met de eigenaar van hun productiebedrijf. We Are Labels merkte dat het als een trein ging en besloten een nieuw merk uit de grond te trekken: Another-Label. Het mooie is dat mensen bij Another-Label het item zien, enthousiast worden en na het zien van het prijskaartje het item nog steeds willen meenemen. Dat is de visie van Another-Label. Bovendien is het voordeel van een eigen merk dat we de mogelijkheid hebben om alles te analyseren: wat loopt er goed, wat pakken mensen op en wat niet. Daar kunnen we met volgende collecties dan weer op inspelen. Inmiddels liggen we al in acht landen.

En als je Another-Label in vijf woorden zou moeten vatten?
Parisien, New York, fashionable, (super)commercieel en vrouwelijk stoer.

En jouw liefde voor het vak?
Ik ben begonnen op het AMFI (Amsterdam Fashion Institute), deze opleiding heb ik net afgerond. En ik ben een jaar onderdeel van het team van Another-Label. Los van mijn opleiding is mijn liefde voor mode ontstaan toen ik een klein meisje was. Op vakantie kleedde ik me standaard vijf keer per dag om, zodat ik langs de zwembadrand kon paraderen. Ik vind het onwijs tof om binnen dit bedrijf de commerciƫle kant met mode te combineren.

Wat zou jij de klant van Another Label adviseren om komend seizoen in te investeren?
Dat is eigenlijk een combinatie tussen de sweatshirts die we elk jaar brengen, in combinatie met onze gebreide pakken en de pakken met print. Dat is een combi die wij belangrijk vinden om te tonen.

Heb jijzelf een bepaalde tik met kleding?
Ik ben heel erg het type meisje dat alles in haar broek stopt en propt. Ik heb altijd het gevoel dat het dan stukken beter zit. Ik hou van wijde T-shirts en blouses en anders slungelt het allemaal zo.

Welk mode-advies zou je je jongere zelf geven?
Vroeger kwam ik met verschijningen aan, waar ik nu met heel andere ogen naar kijk. Ik vraag me vooral af hoe ik het ooit bij elkaar heb weten te rapen. Mijn moeder viel dat uiteraard ook op. Zij besloot een tijd lang elke ochtend een foto van mijn outfits te maken, dat vond ze leuk voor later. Dus nu heb ik een hele collage. Dat was overduidelijk een fase. Maar als ik mijn jongere ik concreet een advies zou moeten geven is dat: koop iets minder troepjes en kies voor minder seizoensgebonden items.

VIEWS