MEET THE BRAND – MATINIQUE

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

Matinique is een menswear label uit Denemarken, Kopenhagen en is opgericht in 1973. Matinique brengt Scandinavische mode waarin kwaliteit en comfort centraal staan.

Rutger Versluis, Le Nord Agency 
Functie: Agent van Matinique 

Wat maakt Matinique anders dan andere labels tegenwoordig?
Matinique brengt toegankelijke mode met oog voor detail en de perfecte balans in prijs en kwaliteit. Het merk is door de jarenlange ervaring erg consistent en heeft een enorm hoge naamsbekendheid. Matinique brengt totaal collecties: van dressed tot casual en van underwear tot footwear.

Waarmee gaat Matinique de mensen verrassen?
Matinique groeit hard en is volop in beweging, sterke collecties, continue innovatie en een ijzersterke marketing gaan ervoor zorgen dat je straks niet meer om het merk heen kunt.

Waarom hebben jullie voor Modefabriek gekozen om Matinique te presenteren?
Sinds wij als Le Nord agent zijn voor Matinique hebben we nog geen editie overgeslagen! Voor ons is het de ideale gelegenheid om het seizoen in te luiden en onze collecties te presenteren aan onze bestaande en toekomstige klanten. Omdat we iedere editie aanwezig zijn is dit ook duidelijk voor onze klanten en kan men ons altijd makkelijk vinden. Modefabriek is voor ons een goede lokale beurs met een internationaal allure.

Waarom hebben jullie besloten om een distributeur van Matinique te worden?
In het verleden ben ik zelf werkzaam geweest voor Matinique, dit was in de tijd dat het merk nog onderdeel was van IC Companys. In die periode koos IC ervoor het merk aan een agent over te dragen, ik zag dat als een uitgelezen kans om Le Nord op te zetten. Kort na het opzetten van de agency is Matinique overgenomen door DK Company, deze grote en stabiele partij is net wat het merk nodig had.

Welke andere merken kunnen bezoekers ontdekken bij jullie stand(s)?
Tegenover de stand van Matinique staan we met ons eigen merk: Pig&Hen, armbanden voor mannen, gemaakt van scheepslijnen. Pig&Hen is opgericht in 2013, wij produceren de banden zelf in Amsterdam en we verkopen ons product inmiddels aan meer dan 800 fashion-retailers wereldwijd.

VIEWS