MEET THE GUEST SPEKER – JOËL FERDINANDUS

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

Joël Ferdinandus, INretail
Functie: INcrowd connector

Waar is het allemaal begonnen en hoe ben je hier terecht gekomen?
In 2008 opende ik de all-inclusive menstore LokalHeroz. Ondanks alle positieve aandacht moest ik in het voorjaar van 2013 wegens economische omstandigheden mijn winkel sluiten. Na een marketingcampagne voor het herenkledingmerk Van Gils en de ontwikkeling van het King Kong Hostel (Best Dutch Hostel 2014 & 2015 Hostelworld) mocht ik bij branchevereniging INretail aan de slag.

Waarmee ga je de mensen verrassen?
De bereidheid van ondernemers om elkaar te helpen vind ik 1 van de mooiste dingen van mijn werk.

Waarmee ga je de mensen mee inspireren?
Door samen te werken kunnen we al een groot verschil maken, ongeacht de grootte van je bedrijf.

Wat aan je werk of de toekomst maakt jou enthousiast?
De gedachte dat de innovatie starter die ik vandaag mag helpen met het krijgen van een financiering over 10 jaar misschien wel aan het hoofd staat van een succesvol internationaal mode bedrijf.

Wat zijn de verwachtingen over het gebruik van nieuwe retailtechnologieën?
De wederopstanding van de Lokale Held. Ondanks de opmars van grote internationale ketens zie ik dat er kansen liggen voor ondernemers die kiezen voor een concept dat dicht bij zichzelf staat en slim gebruik maken van de mogelijkheden die het huidige klimaat bieden.

Welke innovaties bestaan over tien jaar niet meer?
Als er 1 ding is wat ik heb geleerd is dat technologische innovaties van vandaag volgende week alweer verouderd kunnen zijn. Ik denk dat het belangrijk is om dit soort ontwikkelingen nauwlettend te monitoren, veel te proberen, succes te omarmen en snel afscheid te nemen van zaken die onvoldoende kansrijk zijn.

VIEWS