Modefabriek Must See: Long Live Fashion!

23 Sep 2021
Door Modefabriek

Met de Musts van Modefabriek houden wij je graag op de hoogte van alle inspirerende ontwikkelingen binnen de fashion community. Deze week is de Modefabriek must de aankomende tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’, te zien in het TextielMuseum Tilburg.  


‘De coronapandemie heeft de wereld op zijn kop gezet en de problemen van de vervuilende mode-industrie verder blootgelegd. Langdurige lockdowns leidden tot magazijnen vol onverkoopbare voorraden’, het klinkt als een treurige aankondiging van een tentoonstelling, het tegendeel is waar. Met ‘Long Live Fashion!’ presenteert het TextielMuseum namelijk een uitnodigende oplossing en wil het op een interactieve manier het publiek prikkelen om duurzamer met kleding om te gaan. 

 

eb507747-255f-4fe5-8542-c0fd0a37d51b.jpeg?uuid=31051f84-92fb-4cc0-839b-06f616b00511

De duurzame couture van Ronald van der Kemp en de streetwear van Duran Lantink geven al een eerste antwoord op hoe het ook kan; duurzame mode ontwerpen die prikkelt en tot dragen aanzet. Daarnaast zijn een tiental andere nationale en internationale modeontwerpers uitgenodigd hun duurzame collectie te tonen. Er is nog meer: de bezoeker kan in de tentoonstellingszalen zelf ontdekken hoe textiel hergebruikt wordt, aan de slag met reparatie- en upcycletechnieken of zelf een fashion item van Christien Meindertsma namaken van gerecycled textiel. Gaat dat zien. Long Live Fashion!

 

 ‘Long Live Fashion!’ is van 25 september 2021 t/m 27 maart 2022 te bezoeken in het TextielMuseum in Tilburg.


Geschreven door Marjolein Stormezand.

 

Categorie Fashion

Deel artikel