Modefabriek zal niet doorgaan op 23+24 januari

23 dec 2021
Door Modefabriek

Wij hebben geloofd en gehoopt tot het einde, maar de plotselinge harde lockdown die de overheid heeft ingesteld tot in ieder geval 14 januari 2022, heeft ons doen besluiten om Modefabriek op 23 & 24 januari 2022 niet te laten plaatsvinden.


Er is te veel onzekerheid over een eventuele verlenging van de lockdown, maar ook kunnen wij niet garanderen dat we in deze onvoorspelbare situatie - met de zich snel verspreidende nieuwe virusvariant omikron, de reisbeperkingen, quarantaineregels en afstandsregels - de beurs op een veilige manier kunnen houden.

 

De verslagenheid is groot bij ons team. Nadat het kabinet zaterdag 18 december de lockdown afkondigde realiseerden wij ons direct dat alles weer op losse schroeven was komen te staan. Met de eerdere edities die we moesten verplaatsen, zagen we het van tevoren aankomen. Dit keer totaal niet. We zaten in een fantastisch rijdende trein en dan ineens klap je tegen een stalen deur aan. Dat geeft ravage. We hadden absoluut de behoefte om door te gaan, de branche ook, maar we voelen ook dat we geen ijzer met handen kunnen breken.

 

We zitten al in een vergevorderd stadium: op de exposantenlijst staan ruim 325 deelnemers. Verder is de ticketverkoop gestart, de bouw in gang gezet en de plattegrond getekend. De hele modebranche hebben duidelijk behoefte aan een live event. We voelden aan alles dat het een hele mooie beurs zou gaan worden met mooie merken en een nieuwe frisse visie. Het is een enorme shock voor de hele branche, zeker ook voor de retailers die hun winkel hebben moeten sluiten in deze tijd van het jaar. Buitengewoon verdrietig.


Wij willen iedereen, onze exposanten, bezoekers en partners heel erg bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gehad. Zonder hen waren we nooit zo ver gekomen.


In januari beginnen we weer met frisse moed aan de voorbereidingen van onze zomereditie die op 10 en 11 juli 2022 zal gaan plaats vinden. Want we hebben het allemaal gemist, en moeten het nu alweer missen: een live trade event, het zakendoen, de dynamiek en emoties die ontstaan bij persoonlijke ontmoetingen, de inspiratie, elkaar!


Team Modefabriek


PS Mocht je al een ticket hebben gekocht: het bedrag van het ticket wordt vanzelfsprekend zo snel mogelijk teruggestort. Hierover zal contact worden opgenomen per email.

Categorie #MF Bericht

Deel artikel