Meet the buyers at Modefabriek: Het Faire Oosten

11 nov 2021
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek stellen wij jou wekelijks voor aan inkopers van verschillende multibrand stores, duurzame winkels en geweldige boetieks. Deze week: Magali Heuberger van Het Faire Oosten.


d21bfd10-1f9d-47bf-b44e-66ab84d46385.jpeg?uuid=f420c07e-f09f-488d-adf8-70d2851cd4e3


In de zomer van 2014 begon Magali - oprichter van Het Faire Oosten – met een missie. “Ik geloof dat fast fashion en goedkope massaproductie niet langer mogelijk zijn. Niet voor de planeet, niet voor onszelf. Het is tijd om ook de manier waarop we consumeren te veranderen. We moeten de enorme kracht die we hebben om onze omgeving positief vorm te geven niet onderschatten, door kleine veranderingen in onze dagelijkse routines en de mensen, initiatieven en merken die we kiezen te ondersteunen.” Met dat in het achterhoofd is Het Faire Oosten – ‘House of Impact’ – geboren en sindsdien uitgegroeid tot een warenhuis met het grootste aanbod fair fashion in Amsterdam en omstreken. Met accessoires, interieurdesign, beautyproducten, een uitgebreide body & mind collectie op de eerste verdieping, babycadeaus, boeken en briefpapier, en nog veel meer.


73a83c9c-5543-4afa-bebc-4fe2413ad347.jpg?uuid=ff70b01c-648d-4b42-8cf0-7e5d3fa6188b


Waarom is het voor jou als buyer relevant om een vakbeurs als Modefabriek te bezoeken?

Als winkel willen we graag blijven vernieuwen. Door Modefabriek te bezoeken krijgen we direct een mooi overzicht van de laatste trend en nieuwe innovaties. Dit is ook een mooie kans om ons netwerk te verbreden en te kijken hoe je als duurzame ondernemers iets voor elkaar kan betekenen.


Waar kijk je het komende inkoopseizoen het meest naar uit?

Ik kijk er naar uit om nieuwe merken te ontdekken die zich zichtbaar uitspreken over duurzaamheid en hier naar handelen in iedere stap van hun proces. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die het belang van duurzaamheid inzien en het is ook fijn om de groei hiervan terug te zien op een beurs als Modefabriek. Het zou mooi zijn als er tijdens de beurs een apart deel is voor alle eerlijke modemerken, zodat je direct zeker weet dat je het gesprek aangaat met merken die dezelfde missie hebben als jij.


(Noot van Modefabriek: dit aparte deel is er! Lees hier meer over The Sustainable Stop)

Deel artikel