Shabbies Amsterdam: focus op duurzaamheid en vakmanschap

22 jan 2021
Door Modefabriek

ADVERTORIAL


Bij Shabbies Amsterdam produceren we stijlvolle en duurzame producten voor dagelijks gebruik. We doen dit op een manier die eerlijk is voor alle betrokkenen en met zorg voor onze omgeving. We streven naar een groenere en duurzamere toekomst voor mens en milieu door het verbeteren van bestaande processen en door verantwoorde keuzes te maken. Bij het ontwerpen van onze producten verliezen we daarbij het traditionele vakmanschap niet uit het oog. We hechten veel waarde aan het aloude schoenmakers- en tassenambacht en creëren zo unieke designs van de mooiste, meest pure materialen; altijd met een stoere uitstraling. 


Duurzaamheid bij Shabbies Amsterdam

Het duurzaamheidsaspect staat hoog op onze agenda waarbij we steeds kritisch kijken naar ieder proces en verbeteringen aanbrengen waar nodig. In de nieuwe fall/winter 21collectie vind je items die gemaakt zijn van gerecyclede kleding en is het overgrote deel van het leer wat we gebruiken aan het eind van 2021 afkomstig van de door The LWG (Leather Working Group) gecertificeerde leerlooierijen. De LWG heeft als doel om de omstandigheden bij leerlooierijen en tussenhandelaren transparant te maken en duurzaam te veranderen. Dit houdt ook in dat deze leerlooierijen geen potentieel kritische stoffen gebruiken in de verwerking van leer en het water- en energieverbruik omlaag brengt. De materialen die we gebruiken, worden zorgvuldig gekozen en productie gebeurt zeer nauwkeurig en met oog voor ieder detail. Zo ontstaan er tijdloze ontwerpen die een leven lang meegaan. Bovendien zijn de meeste leersoorten in onze collectie natuurlijk gelooid. 


Vakmanschap op zijn best

Door onze jarenlange ervaring in het schoenmakers vak beleef je het vakmanschap in zijn puurste vorm en voel je de liefde voor het ambacht in iedere schoen of tas.

Welk product je ook kiest, we garanderen een stoere uitstraling met veel aandacht voor detail in combinatie met waar vakmanschap. Onze ontwerpen ademen vakmanschap op zijn best. 


f79fa647-d0ac-4632-84f0-8b78d8507301.jpg?uuid=0a92113d-686c-4a11-9eb5-f874e2390f1d


De FW21 collectie

In de nieuwe Shabbies Amsterdam fall/winter 2021 collectie zie je onder andere nieuwe vegan stijlen, items met patchwork en nieuwe materialen met stiksels. Ook zien we de overknee boot weer terug!

In onze tassen zie je de onmiskenbare ‘Shabbies touch’; stoere designs met bijpassende hardware. Elk ontwerp, schoen of tas, geeft onze unieke interpretatie weer van fashion in het hoog segment tegen betaalbare prijzen. Deze collectie schetst de kwaliteit, puurheid en ambacht waar we bekend om zijn; deze collectie is wie we zijn. 

 

Wij nodigen je met veel trots uit om onze Fall/Winter 2021 collectie te komen bewonderen. Neem hiervoor contact op via 0416-322556 of klik op onze online showroom


www.freddelabretoniere.com

 

Deel artikel