Meet The Buyers at Modefabriek: The Collection One

15 okt 2021
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek stellen wij jou wekelijks voor aan inkopers van verschillende multibrand stores, duurzame winkels en geweldige boetieks. Deze week Lisa Schotman van The Collection One.


Vertel iets over jouw winkel en de functie:

Het was altijd Lisa's droom om een winkel te openen. Na haar studie werkte ze bij verschillende modebedrijven, en vier jaar geleden besloot zij een webshop te openen met zorgvuldig geselecteerde vintage items en merken die transparant zijn over hun productie en gebruik maken van duurzame materialen. 


Sinds 2020 heeft zij een fysieke winkel in de Czaar Peterstraat in Amsterdam, waar items (zowel kleding als interieur) in zachte en natuurlijke kleuren verkocht worden. Met The Collection One wil Lisa mensen inspireren om kleding te kopen waar je lang van kan genieten en waar je je fijn in voelt. Zowel de vintage items als de duurzame merken worden zorgvuldig door haar geselecteerd. 


a90ff2fd-eda0-4f27-b22a-1162c7056594.jpeg?uuid=ec69aa8a-6e71-4937-bebd-5bf8086d2335


Wat mis je momenteel in jouw winkel?

Naast vintage verkoop ik graag unieke kleine, duurzame merken. Ik mis niet per se iets in mijn winkel, maar ik vind het altijd leuk om nieuwe merken te ontdekken!


Waarom is het voor jou als buyer relevant om een vakbeurs als Modefabriek te bezoeken?

Ik vind het leuk om nieuwe merken te ontdekken, dus daarom is een vakbbeurs zoals Modefabriek zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook vind ik heel fijn om de mensen achter het merk te spreken en te horen wat de gedachte is achter de keuzes die zijn gemaakt bij het ontwerpen en produceren van de kleding. 


Welke Modefabriek editie is het meest bijgebleven?

Goede vraag! Ik denk toch mijn eerste Modefabriek editie waar ik heenging als eigenaresse van The Collection One, in 2017. 


Waarom kijk je uit naar de volgende editie en wat heb je gemist de keren dat Modefabriek er niet was?

Ik kijk uit naar het ontdekken van nieuwe (duurzame) merken: ik ben heel benieuwd welke er allemaal bij zijn gekomen en de stap hebben gemaakt om voor duurzame productie te gaan. Daarnaast ben ik de vorige keer niet bij de Talks geweest. Ik ben heel benieuwd welke Talks er nu worden georganiseerd! 

Categorie Retail Fashion Business
Tags Inkopers

Deel artikel