Modefabriek Meets...mbyM

14 jun 2021
Door Modefabriek

Voor Modefabriek is het van essentieel belang om de fashion community te ondersteunen in het verbinden en het zakendoen. Met Modefabriek Meets... zetten wij een aantal bevriende merken in de spotlights. Deze week ging ons team langs bij mbyM.


mbyM 

mbyM staat voor stoer en vrouwelijk. “We zijn een Deens merk dus de designs zijn clean met een twist. Neutrale tinten worden gemixt met uitgesproken kleuren zodat er een sterke balans ontstaat. De prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk voor ons,” zegt Sinha Krijnen, die mbyM vertegenwoordigt in Nederland. Het merk is in 2003 opgericht, en brengt met 4 collecties per jaar edgy Danish fashion voor “the coolest girl in the room.”  

 

De winterlevering is geïnspireerd op The Queen's Gambit, dit zie je terug in allerlei kleine invloeden in de collecties, met name de blokjes. Er zit veel kleur in: roze, kobaltblauw, paars, groen en oranje. De collectie is makkelijk onderling te combineren en zorgt voor een frisse aanvulling in het seizoen.  

 

“Naar de allernieuwste collectie (spring 2022) kijken we eigenlijk al reikhalzend uit, we hopen dat we eind juni naar Denemarken kunnen om de collectie te bekijken en onze collega’s weer in het echt te zien. De teaser van de collectie was in ieder geval al veelbelovend, we krijgen optische illusies. Speelse looks gecombineerd met creativiteit zorgen voor een fris nieuw seizoen. Oranje, groen, roze en een breed scala van aardse kleuren zorgen voor rust en balans. Een dromerige ontsnapping van de realiteit zet de toon voor het voorjaar van 2022.” 


mbyM en Corona  

We vroegen hoe mbyM de lockdowns heeft ervaren, en of er naast de negatieve ook nog positieve dingen uit zijn voortgevloeid. Sinha: "De lockdown was met name in het begin een grote shock en niemand wist wat er precies ging gebeuren. Naarmate de tijd vorderde werden de winkeliers mega creatief om via alle social media kanalen dingen te laten zien wat er in de winkel hing en wat er allemaal binnenkwam. Het is zo gaaf om te zien dat iedereen zijn schouders eronder heeft gezet en keihard heeft gewerkt om er het beste van te maken en dat klanten loyaal zijn aan de winkels door toch te blijven bestellen!” 


mbyM en Modefabriek 

mbyM staat al jaren op Modefabriek. “Voor ons is het belangrijk om op Modefabriek te staan: om iedereen te zien en de eerste reacties op een nieuwe collectie te peilen. Voor de bezoekers is het een uitgesproken moment om op een relaxte manier een rondje te kijken en trends, kleuren en collecties te spotten. Het leukste aan beurzen is om het enthousiasme te horen van mensen over de collecties en om te zien hoe blij mensen van de collectie worden, kortom vooral het sociale contact!” 

 

Check hier de video van ons bezoek aan mbyM. 


Geschreven door Modefabriek

Categorie Fashion Retail

Deel artikel