Borrowed from the boys; denim blijkt dit seizoen tijdlozer dan ooit met een mannelijke twist

27 okt 2020
Door Modefabriek

Als er iets is dat nooit uit de mode zal raken dan is het denim. De beste denim items zijn diegene waarin je wilt wonen en die jarenlang een plek hebben in je garderobe; zelfs in tijden van social distancing en zelf-isolatie. Dit seizoen zijn er nieuwe, frisse manieren om denim te dragen en deze trends bewijzen dat denim tijdlozer is dan ooit met een mannelijke of unisex-twist. Denim bewijst zich opnieuw als een van de meest democratische mode-items, zo bleken jeans en spijkerjasjes de afgelopen periode nog steeds passend bij ieders look en flatterend voor ieder lichaam. En goed nieuws: we hoeven dit seizoen niet aan comfort in te boeten. 


3bf52955-46a3-4a7c-8eda-5a5b7c464548.png?uuid=03630d1e-6d7e-4be5-a99b-c2902095686f


Boyfriend en straight-fit jeans 

Binnen denim voert dit jaar een mannelijke stijl duidelijk de boventoon in combinatie met ultra-veel comfort; van losse straight-fit jeans tot 90's-geïnspireerde boyfriend jeans met een luchtige fit. Ware unisex-looks met een borrowed from the boys-stijl die perfect geschikt zijn voor het ‘nieuwe normaal’; zowel passend voor een comfortabele working from home-look als voor een wandeling in het park. Zo hebben merken als Petrol Industries en Pepe Jeans de comfortabele boyfriend stijl in contrasterende wassingen en laten ze zien hoe je de stijl draagt op een veelzijdige manier. Daarnaast toont het label 7 For All Mankind hoe je de klassieke straight jeans anno 2020 styled voor het creëren van een tijdloze look. Ook Liverpool Jeans toont dat de straight jeans de perfecte keuze is voor een geklede en toch comfortabele denim-stijl, net zoals Jack & Jones die een superstretch variant in hun collectie hebben. 


300e3cd7-d95b-4ded-905b-93a387676de4.png?uuid=fd928f46-e852-4689-b71d-89afc1483c48


Canadian Tuxedo en double denim 

Er kan dit seizoen niet genoeg denim in een look zitten. “Canadian tuxedo’s” die in de jaren ’90 hoogtij vierden krijgen een update waarin iedereen zijn of haar eigen twist kan geven aan het casual matching denim pak. Er zijn tal van nieuwe manieren waarop de Canadian tuxedo’s worden gedragen; van een matching look tot een oversized variant. Zo toont Amsterdenim matching denim jasjes en jeans in verschillende stijlen. Ook de tijdloze double denim looks maken een terugkeer. Hoewel ook dit een trend is die nooit geheel zal verdwijnen, bestaat de stijl dit najaar uit een mix van verschillende tinten en stijlen. Denk aan denim shirts in combinatie met denim midi-rokken of spijkerbroeken gematcht met denim blazers. 


0e57e1e2-aa3b-4c88-84fe-1cc127ab8dd5.png?uuid=74b83be9-85e2-490c-ac1d-a2332ebfcc01


Amsterdam Denim Days 2020 

Als er één denim hoofdstad is in Europa dan is het wel Amsterdam. Onze hoofdstad staat al jaren bekend om haar innovatieve jeans industrie met jeansmerken die op de voorgrond van de modewereld staan. De stad heeft zichzelf weten te positioneren als een hotspot voor denimmerken en denim-experts en met gemiddeld vijf spijkerbroeken per persoon lopen Amsterdammers voorop als het gaat om denim-eigendom. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober vindt Amsterdam Denim Days weer plaats, dit keer volledig online vanwege de corona-maatregelen. Desalniettemin zeker niet minder inspirerend, want er vinden talloze interessante denimpresentaties plaats met onder andere exclusief behind the scenes materiaal, een kijkje in de maakprocessen van de meest bijzondere jeans en sneak peeks van gloednieuwe collecties. Daarnaast worden er meerdere denim items weggegeven waarvan ieder denim-hart ongetwijfeld sneller gaat kloppen. Meld je hier gratis aan voor Amsterdam Denim Days 2020.


Geschreven door Lara Oliveri

Categorie Trends Fashion
Tags Trends, Events

Deel artikel