Caroline's Monthly Message: PARIS INSPIRATION TRIP

03 mrt 2022
Door Modefabriek

Al mijn modeleven lang bezoek ik twee keer per jaar Parijs, daar start ik het seizoen. Door Covid was dat Parijse ritme ruw verstoord, dus des te gelukkiger dat ik dit ritueel weer kon beleven. Mode gaat toch over aanraken, passen, combineren, de kleur op je huid kunnen zien, volume en proporties ervaren en nieuwe silhouetten ontdekken. Ik genoot enorm van de bezoeken aan de Parijse modehuizen, iets wat mij keer op keer inspireert, zeker omdat ik het geluk had om de collecties dit keer in het echt te zien in plaats van online. 

Des te meer begrijp ik de behoefte vanuit de mode-industrie voor de fysieke beleving. Hoe fijn is het voor de inkopers om de producten te kunnen voelen en aanschouwen op de beurs? Stoffen zijn zacht of hard, stijf of soepel, kleuren zie je beter, en het volume van een kledingstuk zie je direct. Het was vooral weer heerlijk om op de fiets door Parijs te dwalen en de nieuwe collecties te bewonderen. Door alle real life inspiratie kijk ik uit naar Modefabriek op 10 en 11 juli en met mij denk ik vele anderen.


Wat viel me op.

Uniseks, al jaren koop ik herenkleding maar nu zie je dat veel ontwerpers mannen- en vrouwenkleren door elkaar gooien, zelfs voor beiden seksen hetzelfde aanbieden.

Suits voor man en vrouw, inclusief vestje, is een duidelijke trend, in vele materialen, van dunne wollen tot stoere katoenen.

De kleuren zijn zachter dan afgelopen seizoen. Pastel wil ik het niet noemen, want dat voelt te zoet, het zijn bijna vergrijsde poedertinten, vanille witten, naast aarde groenen en bruinen.

Uiteraard zien we nog wel felle groenen, kobalt, een rood oranje bij Dries van Noten als tegenhanger van dit zachtere beeld en juist die combinatie geeft een fris zomers beeld. Opvallend is dat het kleurgebruik tonaal is. Dat toon op toon is belangrijk, je combineert verschillende tonen met elkaar maar zoekt deze wel in een kleurenfamilie.

Prints zijn er weinig, het gaat echt over kleur en materiaal.

Ook duurzaamheid is een belangrijk thema, vele merken beginnen daar nu echt serieus werk van te maken.  Daarnaast hebben we zin in denim, liefst ook in een pak.

De schoen onder het pak is echt een Birkenstock-achtige muil, ook de klomp zag je veel. Alle schoenen zijn groot, rond en in principe lomp maar zeer comfortabel.

Uiteraard zocht ik ook de sexy heels voor komend seizoen maar daar moet ik nog verder naar op zoek. Veel is plat en comfortabel. De vrouw in een pak op een platte schoen zal het beeld domineren. Mode is het signaal van de tijd dus dat we er zo uit zien betekent veel meer dan alleen comfort, het gaat ook over kracht, zelfstandigheid. Kortom een andere veelbelovende seksuele gelijkheid die sterk en evenwichtig zal zijn.


Wens jullie een mooie liefdevolle zomer,


Caroline

Categorie Opinie Trends Fashion

Deel artikel