Caroline's Monthly Message: Renew your closet

12 feb 2021
Door Modefabriek

Ondanks de winterse dagen waar we nu mee geconfronteerd worden zien we het voorjaar aan de horizon verschijnen. Ik heb al weken dat ik mijn kasten open doe met de lust om nieuwe outfits te creëren. Dat moet ik tot nu toe doen met de dingen die ik al heb. De missie is van het oude een nieuwe outfit maken.


Door de sluiting van de winkels moeten we, ondanks dat we veel online kunnen krijgen, de sensatie van het zien en passen van de eerste voorjaarscollecties ontberen. Dat is voor een modeliefhebber een straf. Niets is fijner om met je eerste nieuwe item van het seizoen een heel nieuw assortiment van outfits te creëren. Dat kan soms door net een nieuwe kleur aan je garderobe toe te voegen. Ik heb bijvoorbeeld heel veel zin in hemels lichtblauw in met name stoere androgyne items. Lichtblauwe sneakers, lichtblauw te ruim colbert, en jogging. Dat verlangen gaat over het verlangen naar lichtheid, naar ruimte en vrijheid van bewegen. Het blauwe colbert hangt stiekem al in mijn kast en wordt gecombineerd met een oude jeans uit Japan, een licht gekleurde jogging, een indigo katoenen overall en straks een offwhite leren short. Zo ontstaat er door een combinatie van oud en nieuw een vers beeld. 


"Kijk met een frisse blik naar wat je nog hebt hangen, combineer dit met je nieuwe voorjaarscollectie. Deel het met je klanten, zodat ook zij geïnspireerd raken."


Door de treurige lockdown van de afgelopen maanden zitten onze retailers met een hoop voorraad. Daarnaast hebben consumenten al minder gekocht, want ja wanneer trek je je nieuwe “high heels” aan, als je voornamelijk opgesloten zit. Ik kan me zo voorstellen dat ook retailers van de nood een deugd maken. Zo is bijvoorbeeld de jogging het fashion item van het moment en zal ook, als we wat meer ruimte krijgen, een belangrijk item blijven. Dus kijk met een frisse blik naar wat je nog hebt hangen, combineer dit met je nieuwe voorjaarscollectie. Wees er eerlijk over, deel deze informatie met je klanten zodat ook zij geïnspireerd raken. De jogging draag je van de zomer met hak, sandaal. Te ruim colbert, kleine strakke top eronder, later in het seizoen de blotere strakke hemdjes onder het te ruime colbert. Stoer en verleidelijk.


Uiteraard kunnen we niet wachten tot we weer de winkels in mogen om mode te ervaren, kleren te passen, ons te laten inspireren, dat wordt een bevrijding. Ik kijk daar enorm naar uit en ondertussen gebruik ik mijn eigen garderobe om te spelen met verhoudingen, kleurcombinaties en verassende silhouetten.


Denk aan het lichtblauw, er is hoop!


Liefs,


Caroline Krouwels

Categorie Opinie
Tags Monthly Message

Deel artikel