Caroline's Monthly Message: Shoppen op de mannenafdeling

01 nov 2021
Door Modefabriek

Van een inkoper van de Bijenkorf vernam ik vorige week dat het op de mannenafdeling zeer goed gaat. Het zou zo maar kunnen zijn dat ook vrouwen de weg naar deze verdieping weten te vinden. Want mannenmode is hot, ook onder vrouwen!


Zo koop ik sinds jaren het liefst mannenkleding. Te ruime blazers vullen mijn kast, een knalrood mannenpak doe ik nooit weg en is al jaren mijn favoriet, de blauwe overall is een evergreen en het mannenshirt dagelijkse kost.

 

Al zo lang ik me kan heugen zijn het de te ruime kledingstukken die ik het liefste draag. Kleren wil je niet voelen, tenminste ik niet. Het mannenshirt is bij uitstek het item dat over het totale comfort gaat. Het bezoeken van mannenwinkels voelt soms bijna alsof je het verkeerde toilet in stapt en de man op zijn intieme moment betrapt. Hoe langer ik het nu toch redelijk onverschrokken doe, hoe meer ik en ook mijn gastheer eraan went. Ik koop namelijk, en bij het passen van de stuks verschijnt er vaak een zachte glimlach op het gezicht van de mannelijke verkoper. Het colbert en shirt krijgen op een vrouwenlichaam toch een andere dimensie en dat inspireert hen ook weer om er anders naar te kijken. Ik draag deze items niet om mijn vrouwelijkheid te verbergen. We kennen allemaal het beeld van een Française die enkel in het te grote shirt van haar geliefde even de straten van Paris in loopt om snel het ontbijt te kopen na een verrukkelijke nacht….

Kortom mannenkleren voor een vrouw geven naast comfort ook sensualiteit. En er is nog iets anders…. Het mannenkostuum is al decennia een gegeven en dat is niet voor niets. Het is een uniform voor de man en geeft hen een bepaalde power en overwicht. Met het dragen van mannenkleding voel ook ik me sterk en zelfverzekerd. Voor mij kan het mantelpakje, het gedroomde uniform van de vrouw, regelrecht de prullenbak in. Niet omdat het lelijk is, er zijn beeldschone en verleidelijke exemplaren, maar omdat het in deze tijd niet meer past.

 

Caroline Krouwels, Nov 2021

Categorie Opinie
Tags Fashion

Deel artikel