Caroline's monthly message: weer spontaan winkelen

29 apr 2021
Door Modefabriek

Wat heb ik hiernaar uitgekeken! Weer een winkel binnen lopen, zonder afspraak, gewoon in een opwelling of plotselinge behoefte. Iemand begroeten, stoffen voelen, kleding passen … oh wat heerlijk. 


Zo’n afspraak maken, met name in de kleinere winkels, was soms echt geforceerd en ook beschamend want je kon toch écht niet met lege handen naar buiten lopen. Al die dappere retailers die het al zo zwaar hebben wil je met hart en ziel ondersteunen, maar voordat je het weet heb je dingen gekocht die net niet naar wens zijn of achteraf echt een groot “retail therapy”-gehalte hadden. 


De vrijheid van spontaan naar een winkel gaan is iets wat ik echt heb gemist. Het is niet alleen omdat je iets moois wilt kopen, het is ook het contact met de ander, geïnspireerd willen worden of een onverwacht cadeau voor je lief ontdekken. Je huis, hoe fijn en behaaglijk het ook kan zijn, is toch na al die maanden een plek waar je zo nu en dan graag aan wilt ontsnappen. Naar buiten, op een terras, even een winkel in en het liefst ook nog een tentoonstelling bekijken. 


De grote stedelijke reizen die ik meerdere keren per jaar maakte waren altijd gevuld met een combinatie van deze ingrediënten, en is iets wat ik direct ga doen als Europa weer helemaal opengaat. Deze behoefte zullen velen met mij hebben en ik vermoed dan ook dat winkels een prachtige tijd gaan beleven. 


Het scherm is praktisch en zeker in een lockdown buitengewoon ideaal, maar het echte contact, verrast worden door een mooie combinatie of advies van de verkoper is toch echt een veel fijnere ervaring.

  

Lieve retailers, ik kom jullie met een grote glimlach bezoeken en ik hoop dat dit enthousiasme deze zware tijden een beetje zullen verzachten.


Liefs, 


Caroline Krouwels. 

Categorie Opinie
Tags Monthly Message

Deel artikel