Fred de la Bretoniere over respect en het gebruik van appelleer

12 feb 2021
Door Modefabriek

Bij Fred de la Bretoniere hebben we respect voor mens en milieu. We streven naar een groenere en duurzamere toekomst door steeds kritisch te kijken naar alle bestaande processen, daar verbetering in aan te brengen en verantwoorde keuzes te maken. Dit geldt ook voor het ontwerpproces. Zo hebben we dit najaar diverse tassen en sneakers in onze collectie opgenomen, gemaakt van appelleer.


Respect voor mens, milieu en het schoenmakers vak

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Dit begint voor ons bij het tonen van respect voor het milieu en iedereen die betrokken is bij de operatie van onze merken. Van productontwikkeling tot transport en van verpakking tot aan de werkomstandigheden in de fabrieken. We nemen stap voor stap ieder proces onder de loep. Zorgvuldigheid en transparantie naar retailer en eindconsument staat hierbij centraal. Bij het ontwerpen van onze producten verliezen we ook het traditionele vakmanschap niet uit het oog. We hechten veel waarde aan het aloude schoenmakers- en tassenambacht en creëren zo unieke designs van de mooiste materialen. Die materialen worden zorgvuldig gekozen en productie gebeurt zeer nauwkeurig met oog voor ieder detail. Zo ontstaan er tijdloze ontwerpen die een leven lang mee gaan.


78bb66da-59ab-471a-9d64-fa2521bcee9f.jpg?uuid=3c911b9a-d8b3-43eb-a88d-0e74a22935ad


Appelleer in de nieuwe FW21 collectie

Het ontwerpen van meer duurzamere producten is onderdeel van ons streven een steeds duurzamere onderneming te worden. Voor het najaar seizoen hebben we in een aantal van onze tassen en sneakers appelleer verwerkt. Appelleer is een natuurlijke vervanger voor rundsleer en is gemaakt van afval dat ontstaat bij de verwerking van appels tot bijvoorbeeld appelsap. Het afval wordt vervolgens getransformeerd tot een nieuwe grondstof; appelleer. Het proces is gepatenteerd door Frumat dat in het noorden van Italië, waar veel appels groeien, deze nieuwe ‘leersoort’ heeft bedacht en ontwikkeld. Appelleer is ontstaan door het jaarlijks terugkerende probleem in de Italiaanse regio (teveel appelafval) te combineren met de steeds groter wordende vraag naar ecologische alternatieven voor leer.


Benieuwd naar onze sneakers en tassen van appelleer en de rest van onze najaarscollectie? Wij nodigen je met veel trots uit om onze Fall/Winter 2021 collectie te komen bekijken in een van onze showrooms. Neem hiervoor contact op via 0416-322556 of klik op onze online showroom.

Categorie Partners Merken

Deel artikel