Meet the Buyers at Modefabriek: Spøtted

24 nov 2023
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek spreken we retailers en inkopers over hun persoonlijke favorieten, waardoor ze geïnspireerd raken en waar ze komende beursronde naar op zoek gaan. Deze keer: Jessica Bouwman, eigenaar van de winkels Spøtted, Sassy en Spøtted Femme / Homme in Zwolle. 

 

Waar doe jij de meeste inspiratie op? 

“Tegenwoordig is dat eigenlijk vooral op Instagram of Pinterest. Op Pinterest kan ik blijven doorklikken. Favoriet op Instagram is @whatgigiwears. En ik probeer elk jaar naar Kopenhagen te gaan. Niet alleen voor de beurs, maar ook voor de stad, de mensen en de winkels.”

 

Wat vind je zo leuk aan Kopenhagen?

“Wat je daar ziet, komt meestal een jaar later naar Nederland. Niet alleen op het gebied van kleding, maar ook wat betreft food en interieur. Heel inspirerend. Ik kijk welke merken er verkocht worden, hoe de winkels eruit zien, hoe de mensen zich kleden. Vooral de wijk Norrebro en Christianshavn zijn favoriet. En het eten is lekker. Ook daarin lopen ze voorop. In Kopenhagen kreeg ik al thai tea en sapjes met gember toen we daar in Nederland nog helemaal niet mee bezig waren.”


86ceda86-16ed-4ca4-b5ac-daf38b9f31f1.jpg?uuid=3aa6e3d2-fe73-4345-aa33-30ce60e496e4


Hoe bereid jij je voor op een beurs? 

“Eigenlijk ga ik nooit gericht op zoek, maar laat ik me verrassen door de merken. Het is misschien anders als je nieuwe merken wilt toevoegen, dan bereid je je grondiger voor. Doordat je online al zoveel dingen ziet, word je tegenwoordig wel minder snel verrast. Afgelopen seizoen had het nieuwe Nederlandse vrouwenmerk Honnete Atelier ons nieuwsgierig gemaakt door een leuk pakketje te bezorgen in de winkel. Daardoor ben ik naar ze toe gegaan op Modefabriek. Maar meestal ga ik blanco op pad.”

 

Waarom is een vakbeurs als Modefabriek relevant voor jou?

“Omdat je alle merken bij elkaar hebt en er goed kunt netwerken. Ik neem altijd iemand uit de winkel mee naar de beurs. Nee, we maken er geen teamuitje van. Ik ga meestal op maandag en ik werk met veel parttimers. Dan moet het maar net passen of het iemand lukt om mee te gaan.”

 

Waar winkel je graag? 

“In Nederland ga ik graag naar Rotterdam en Amsterdam en dan altijd langs De Bijenkorf. Dat blijft inspirerend. Mijn favoriete winkel is Skins Cosmetics. Vooral die in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Daar in de buurt kun je ook lekker lunchen en koffie drinken. En verder koop ik eigenlijk bijna alles in mijn eigen winkels. Of online.”


4cdbcd91-17ab-4ca4-aab9-6f840122fd5f.jpg?uuid=31f999de-84ca-4896-b702-f953f3533e63


Wat draag je zelf het liefst?

“Mijn stijl is redelijk basic en een beetje stoer. Ik draag graag sneakers, van New Balance of Mercer Amsterdam. Voor de zomer ben ik fan van de Bostons van Birckenstock. Ik hou van oversized blazers. Ik draag liever geen kleuren, maar neutrale en lichte tinten als crème en grijs. Ik draag sowieso geen zwart, vooral niet voor bovenstukken. Ik vind dat te hard staan bij mijn haar en gezicht.”

 

Hoe duurzaam ben je?

“Op veel dingen heb je geen invloed. Natuurlijk is duurzaamheid belangrijk, maar ik vind het aan de merken zelf. We selecteren merken niet op duurzaamheid, maar alle merken zijn er wel mee bezig. Het is ook maar net hoe duurzaam je als consument zelf met je kleding omgaat. Als je minder spullen koopt en er langer mee doet, ben je ook duurzaam bezig.”

 

Wat staat er dit seizoen op je persoonlijke verlanglijstje?

“Ik ben fan van de tassen van Wandler. Ik heb er al één in groen en ik wil er graag nog één. Ik weet nog niet welke kleur de volgende wordt. Ik weet wel welk model: de Penelope.”

 

Je favoriete parfum?

“Ik draag altijd Escentric Molecules. Ik heb nu de Molecule +01 Iris. Veel klanten vinden de winkel zo lekker ruiken. Inmiddels herkennen ze het als mijn parfum.”


Geschreven door Rosita van der Kwaak

Categorie Retail Fashion
Tags Inkopers

Deel artikel