Modefabriek Must Eat: WT Urban Kitchen, eten op hoogte in Utrecht

22 jun 2021
Door Modefabriek

Met de Musts van Modefabriek houden wij je graag op de hoogte van alle inspirerende ontwikkelingen binnen de fashion community. Deze week serveren we een ietwat andere must dan je van ons gewend bent: WT Urban Kitchen in Utrecht. Dineren op letterlijke en spreekwoordelijke hoogte.  

  

Voor wie uit Utrecht komt, is WT Urban Kitchen geen onbekende. Het restaurant in de voormalige watertoren, waar WT inderdaad naar verwijst, is zelfs een van de meest gegoogelde eetgelegenheden van Utrecht. We nemen het direct aan, het uitzicht van WT kan zich namelijk meten aan de beste rooftopbars van Nederland en ook de kaart doet niet onder voor de gerenommeerde (sterren)restaurants van ons land.  

  

WT Urban Kitchen zit op de tiende verdieping van de watertoren. De lift op de begane grond brengt je naar de negende verdieping waar je via de trap nog een verdieping hoger stapt. Eenmaal boven word je getrakteerd op een panorama over Utrecht.  

  

e7b72c26-5101-4e4b-b3b5-2476f6ba9db2.png?uuid=864eb39f-eb55-4fb3-970a-d3bf6fd5de87


Nu heeft het restaurant meer te bieden dan alleen het mooie uitzicht (en de nogal verfijnde wijnen en smaakmakende cocktails). In de keuken zwaait Menno van der Pol er met de lepel voor de veelal op groen gebaseerde kaart. Van der Pol, die in 2018 het stokje van chef Joost Bergsteijn overnam, werkte vóór WT bij sterrenrestaurants Kromme Dissel en La Provence en was chefkok bij restaurant Kerckebosch in Zeist. Dan weet je dat het goed is.  

  

Voor deze culinaire ervaring met uitzicht betaal je respectievelijk 44, 49 of 54 euro voor een 4, 5 of 6 gangen menu. Voor 6 euro per gang schenkt de sommelier ook een bijpassende wijn in. 

  

WT Urban Kitchen, Heuveloord 25A, 3523 CK Utrecht.  

 

Geschreven door Marjolein Stormezand 

Categorie Business
Tags Inspiratie

Deel artikel