Nieuw segment op Modefabriek: duurzame Europese fabrikanten

01 nov 2021
Door Modefabriek

Modefabriek kan niet achterblijven in de transitie die de mode-industrie ondergaat. Daarom zullen wij samen met Manufy een nieuw segment toevoegen aan The Sustainable Stop op Modefabriek. Zo brengen wij op 23 & 24 januari 2022 modemerken in contact met Europese producenten die duurzaamheid waarborgen.


Op dit moment kan het vinden van de juiste duurzame Europese producent een vrij moeilijke taak zijn. Zoeken op internet of social media was tot nu toe misschien de beste keuze, maar deze opties kunnen erg tijdrovend zijn, ook kunnen ze je naar de verkeerde producent leiden. Daarom willen wij als epicentrum van de mode-industrie, samen met Manufy, de drempel voor lokale productie lager maken, en kledingmerken ondersteunen in de zoektocht, op dit voor veel bedrijven onbekende terrein


Wat is Manufy

Manufy, opgericht door vier Nederlandse ondernemers, is het eerste inkoopplatform dat duurzame kledingproductie in de EU faciliteert. Zij willen inkopers, fabrikanten en freelancers uit de EU op een efficiënte, transparante en vooral duurzame manier met elkaar verbinden. Zo hopen ze de Europese economie te versterken, meer steun te creëren voor lokale inkoop, kwaliteit te bieden boven kwantiteit en bedrijven van elke omvang te helpen groeien. 

 

Manufy op Modefabriek

Manufy brengt verschillende duurzame fabrikanten naar Modefabriek, zodat zij zich kunnen presenteren aan de bezoekers op The Sustainable Stop. Michiel Dicker, co-founder van Manufy: 'We zijn trots op deze samenwerking met Modefabriek omdat we offline en online met elkaar verbinden, en samen met alle partners van The Sustainable Stop kunnen showcasen hoe de toekomst van mode eruit kan zien!" 


Wil jij ook onderdeel zijn van The Sustainable Stop? Mail dan naar leontien@modefabriek.nl voor de beoordelingscriteria en aanmelding. Tot 23 en 24 januari 2022!

Deel artikel