Sneak Peek Trendforum op Modefabriek: F/W 2024-25 Trends by Caroline Krouwels

14 dec 2023
Door Modefabriek

Op het vernieuwde TRENDFORUM, centraal gelegen in hal B van Modefabriek, worden fashion professionals in een klap ingelicht over de grootste modetrends, -kleuren en -stoffen voor herfst/winter 2024-25. Creatief directeur Caroline Krouwels geeft alvast een sneak peek van een van de trends die daar worden uitgelicht i.s.m. VIEW Magazine: Oddities..  

 

“In een tijd waarin de wereld in brand staat en we ons duidelijk in een transitieperiode bevinden, hebben we in de mode behoefte aan een soort speelsheid, optimisme en kleur. Een logische reactie, omdat we op deze manier de harde en rauwe werkelijkheid vervormen tot iets moois. De fantasie leeft en geeft ons mode met humor, kleur en nieuwe vormen. 

 

Om te beginnen uit zich dat in de kleuren: die zijn uitgesproken en soms zelfs fel. In het kleurenpalet vinden we violet, poppy red, mint, frisse blauwen en citrusgeel naast olijfgroen en zachte neutralen. Deze kleuren zijn mooi in harmonie met elkaar en verrassend in combinatie. 

 

Het silhouet is vol volume en oversized. Je herkent daarnaast aspecten uit de sport, zoals pufferjassen, liefs ook in een uitgesproken kleur. Ze geven volume en zijn ultra licht. Ook zie je onverwachte vormen op een onorthodoxe manier toegepast, soms in combinatie met speels en gewaagd materiaalgebruik. Er wordt geëxperimenteerd met nepbont, vilt, sponsachtige stoffen of materialen met textuur. Goede voorbeelden zijn de fake fur broek of de fake fur heavy sloffen die Dries van Noten en Loewe al in het modebeeld geïntroduceerd hebben. Of rijke gevilte wollen, zowel in knitwear als in geweven variaties. Prachtig door hun warme look en zachte warme uitstraling. 

 

We passen volumes toe in warme materialen voor kleding en accessoires, zoals we die daarvoor niet zagen. Onverwacht en met een knipoog. Denk aan pofmouwen en de volumineuze rok die voorzichtig weer zijn entree maakt. In knitwear zien we verder rijke jacquards, brushed mohairs, viltachtige wollen en bouclé garens die het volume versterken. 

 

Kortom: Oddities is een trend waar de werkelijkheid even ver weg is en waarin we de wereld met een glimlach en optimisme verrassen. Een modebeeld waarin kleur, volume en silhouet een vrolijke dialoog met elkaar aan gaan.” 

 

Caroline Krouwels 

CEO Modefabriek  


Het Trendforum wordt samengesteld door creatief directeur Caroline Krouwels en het team van het internationaal gerenommeerde View Magazine. Het Trendforum keert terug in een nieuw jasje, maar uiteraard weer op een centrale plek van de beursvloer.

Categorie Trends
Tags Fashion

Deel artikel