Caroline's Monthly Message: Let's dress up again!

08 jan 2021
Door Modefabriek

We stappen een nieuw jaar in, na een onwaarachtig jaar waarin alles anders was. Waarin we in ons huis een vaste werkplek creëerden, videomeetings hadden in jogging outfits, en alleen de schermachtergrond zo nu en dan een variatie konden geven waardoor we ons even elders waanden. Om de virtuele afspraak nog enige glans te geven, voldeed een beetje make-up en de helft van een normale outfit.


Voor mij was dat een enorm verschil met mijn dagelijkse ritueel. Bij het opstaan is er in een normaal leven altijd het moment waarop ik denk: “wat trek ik aan vandaag?” Wie tref ik vandaag, hoe ziet mijn agenda eruit, loop of fiets ik van hot naar her, zit ik in de auto, of ben ik een dag op kantoor met mijn team? Drink ik nog een aperitief ergens aan het eind van de dag, of bezoek ik een restaurant? Alles weeg ik mee in de keuze voor mijn outfit.


Dit is voor mij al mijn hele leven een creatief en inspirerend moment. Al op de middelbare school verheugde ik me op de vrijdag, de dag dat ik me op een andere manier kleedde dan de dagelijkse schooloutfits. Dat was de dag dat ik uitpakte. Ik heb nog steeds een onwaarschijnlijk gelukkige herinnering aan een veel te grote blauwe KLM-overall. Deze had ik via een vriend, die bij CARGO KLM werkte, kunnen bemachtigen (toen al hield ik van te ruime kleren). Ik droeg daaronder turquoise laarsjes met een kleine hak. Die overall gaf me vleugels en power – ik droeg er zelfs schoudervullingen onder om dat gevoel nog te versterken. Nu hangen er twee Dries van Noten overalls in mijn kast die er nooit meer uit gaan, alleen al om deze sterke en gelukkige herinnering.


3b7766ac-5adc-47eb-804c-6e9d42879b72.jpeg?uuid=8641f8b8-67ac-49ea-adad-0223e1ca98f9


Ik weet dat er legio mensen zijn die het liefst elke dag hetzelfde aantrekken, maar in mijn geval is het kiezen van mijn outfit echt een feestelijk moment van de dag. Soms al de dag van tevoren. Ik kan dan uren in mijn eigen kast naar nieuwe combinaties zoeken waar ik dan bij het ontwaken een keuze uit maak. Dat proces is ook een zoektocht naar nieuwe silhouetten, verhoudingen en combinaties en kondigt vaak een nieuwe stijl aan. 


Van ‘aankleden’ heb ik mijn vak gemaakt en daardoor is het een essentieel onderdeel van mijn leven geworden. Kleden gaat over wie je bent, wie je gaat zien, waar je bent, in welk seizoen, hoe je je voelt, maar altijd over de juiste combinatie, het silhouet en je persoonlijke voorkeur. Mode is een vorm van communiceren, een indicatie van de tijd en geeft duiding aan je persoonlijkheid.


Ik wens iedereen een inspirerend. nieuw jaar toe waarin we ons voorzichtig weer gaan tonen aan elkaar, elkaar weer kunnen ontmoeten, we het geluk van aankleden weer gaan ervaren en het echt contact hebben met elkaar kunnen vieren in beeldschone outfits!


Liefs,


Caroline Krouwels

Categorie Opinie
Tags Monthly Message

Deel artikel