Meet The Buyers at Modefabriek: PARO STORE

08 okt 2021
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek stellen wij jou wekelijks voor aan inkopers van verschillende multibrand stores, duurzame winkels en geweldige boetieks. Deze week Zoe en Ruth van PARO STORE.


PARO STORE is een online concept store voor opkomende duurzame, designgerichte merken en is opgericht in Amsterdam door Ruth Sutherland en Zoe Patience, 2 expats uit de creatieve mode-industrie. 'We bewijzen dat geweldig design ook duurzaam kan zijn." PARO STORE helpt om opkomende ontwerpers te ontdekken die de mode-industrie naar een duurzame toekomst leiden. De industrie achter de kleding die we dragen is een van de meest schadelijke voor de planeet, en PARO STORE wil niet staan voor de status quo. Ze hebben alleen onafhankelijke merken op voorraad die geweldige kleding ontwerpen en produceren op een manier die beter is voor mensen en onze planeet. Goed design, dat is goed voor de wereld. 

db8219a9-9817-4b82-9d3a-39b73adb71a0.jpg?uuid=0e5eff8f-f0ff-4a16-98ce-1f75560ee4ceWaarom zou je als duurzaam merk op een modevakbeurs als Modefabriek moeten staan? 

Gesprek & verbinding. We hebben het afgelopen jaar zoveel tijd online doorgebracht, vaak op Instagram waar de aandachtsboog van mensen kort is en on-trend esthetische en snelle soundbites het vaak winnen van de echte betekenis. Dus de kans om een goed gesprek te hebben en mensen met de zorg en aandacht te vertellen over hoe je produceert, en om te connecten met mensen en merken die dezelfde waarden delen, mogelijk leidend tot toekomstige samenwerkingen of het oplossen van problemen, dat is waar we naar uitkijken. 


Welke productgroep mis jullie momenteel in de winkel? 

We hebben nu bijna 50 opkomende merken op PARO STORE die duurzaam ontwerp op tal van verschillende manieren benaderen en die ons echt inspireren; zoals het gebruik van afval van voedsel om oorbellen en schoeisel te maken, of in onbruik geraakte paraplu's om kleding te maken.  


We zijn altijd op zoek naar geweldige sustainable schoenenmerken, die zijn moeilijk te vinden. En we willen ook graag wat meer ambachtelijke merken in de PARO-familie opnemen! 


Waarom zijn beurzen relevant voor jullie? 

We zijn op Modefabriek om aandacht te vestigen op de kleine, onafhankelijke merken die zorgen voor hervormingen in de industrie, die verantwoordelijkheid nemen voor mens en aarde zien als must-have tijdens het ontwerpen. Geen greenwashing, geen langetermijn klimaatverbintenissen, dit is gewoon hoe zij ontwerpen, elke dag. We hebben er zin in om de inkopers en professionals uit de mode-industrie kennis te laten maken met de verhalen en collecties van opkomende merken, waarvan we bijna zeker weten dat ze er nog nooit van hebben gehoord en om hen te inspireren met een toekomstgerichte kant van de industrie, die mooi design en goede waarden samenbrengt, vandaag.

Deel artikel