Modefabriek Meets... Another-Label

01 dec 2023
Door Modefabriek

In de aanloop naar de volgende editie van Modefabriek verklappen een aantal exposanten ons alvast hun laatste nieuws en de plannen voor de komende beurseditie. Another-Label lanceert volgende winter voor de tweede keer een capsulecollectie met Mud Jeans.

 

Wat is jullie nieuws voor winter 2024-2025? 

Lotte Lampe, oprichter en directeur van Another-Label: “Vanaf de voorjaar-zomercollectie 2024 starten wij met een denimcapsule in samenwerking met Mud Jeans. Dit is de perfecte verdieping van onze collectie en een doorvertaling van ons DNA in denim items. Onze ultieme favoriete Another-pieces hebben we vertaald naar de perfecte Another-denim items, die in samenwerking met Mud jeans volledig duurzaam worden geproduceerd. De denimcapsule zal steeds terugkomen in onze collecties en dus ook voor winter 2024-2025. De eerste collectie gaat begin 2024 live met niemand minder dan het Nederlandse topmodel Vera van Erp.”


d8a9fdde-c5ab-4a64-9100-87a434c9cf3c.jpg?uuid=b5c32e8d-5daf-4cb1-a7a5-794ca3bb7fc3


De ultieme vrouw anno 2024 volgens Another-Label?

“De ultieme vrouw anno 2024 is authentiek, milieubewust en een inspiratie voor velen. Deze eigenschappen worden vertaald in haar kledingstijl en keuze. Duurzaamheid zal een belangrijke rol spelen in de mode. De ultieme vrouw zal streven naar kledingstukken die zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Less is more zal de mantra zijn, met een voorkeur voor eenvoudige, tijdloze ontwerpen die veelzijdig genoeg zijn om in verschillende situaties te dragen. Aan de andere kant zal de ultieme vrouw ook streven naar het uitdrukken van haar individualiteit en persoonlijke stijl. Ze zal graag opvallende accessoires, patronen en kleuraccenten toevoegen aan haar outfits om haar unieke persoonlijkheid te benadrukken.”

 

Waar zijn jullie mee bezig mee bezig op het gebied van duurzaamheid? 

“Bij elke collectie speelt duurzaamheid een rol. Zo streven wij ernaar om in elke collectie een hoger percentage duurzame materialen te gebruiken. Maar ook om steeds bewuster om te gaan met het gebruik van verpakkingsmaterialen en het reduceren van plastic en overig afval. Tevens staat Another-Label bekend om de collaborations en ook hierin staat duurzaamheid centraal. Zo hebben we er voor de denimcapsule bewust voor gekozen om samen te werken met Mud Jeans: een vooruitstrevend duurzaam denimmerk.”

 

Waarmee gaan jullie uitpakken op de komende editie van Modefabriek? 

“De komende editie zullen we met een grotere stand nog meer van Another-Label laten zien. Hierin staat altijd onze persoonlijke aanpak en bereikbaarheid centraal. We vinden het belangrijk om veel tijd en oprechte aandacht te steken in de ondernemer achter onze klant en de retail-werknemer. We doen het samen en dat willen we ook in 2024 voorop zetten.”

 

Wie hoop je daar te ontmoeten? 

“Natuurlijk hopen we elke beurseditie onze bestaande enthousiaste klanten weer te zien, maar ook nieuwe winkeliers te ontmoeten. We zagen de afgelopen beurzen dat er meer aanloop is vanuit zowel Duitsland als België. Op de volgende beurs zal dan ook extra focus zijn op de Duitse en Belgische markt, bovenop de Nederlandse markt.”


Geschreven door Rosita van der Kwaak

Deel artikel